Trykmetoder

3D-tryk
3D-tryk eller doming som det også kaldes, er mærker/klistermærker med fuld-farve tryk, hvor et lag af krystalklar plastbelægning påføres. Dette skaber en kugleformet overflade, som er ridsebestandig og giver et elegant udtryk. 3D-klistermærkerne kan produceres i næsten alle tænkelige former og størrelser, og takket være en omfattende variation af folie- og trykteknikker, er næsten en hvilken som helst effekt mulig. 3D-klistermærker fra IGO-POST er vandtætte, selvklæbende og modstandsdygtige overfor UV-lys, og falmer ikke.Tampotryk
Tampotryk er en indirekte metode til at trykke, hvor blækket overføres ved hjælp af en silikonepude (tampon). Fordelen ved at benytte sig af denne trykteknik, er at svampen selv tilpasser sig den overflade produktet har. Det betyder at det er muligt at trykke på for eksempel runde og buede produkter. Opstartsgebyrer opkræves for tampotryk, da maskinen skal indstilles og justeres, og da en flad plade med lag skal laves (kliché). Disse lag fyldes med blæk som absorberes af puden. Det øverste lag, som vil have tørret en smule, bliver en smule klæbrigt, hvilket gør at det klæber til puden. Mens puden bevæger sig mod produktet, tørrer også den mere fugtige side og bliver klæbrig. Blækket holder i sidste ende godt på produktet, da silikonepuden har egenskaber som gør at blækket ikke opsuges i puden.

Silketryk
Silketryk er en trykteknik som anvendes til både grafiske, så vel som industrielle formål. Tekstil, tallekner og solceller kan for eksempel trykkes ved hjælp af denne teknik. Ved silketryk bliver et meget fint net strukket ud over en ramme og udstyret med et lag af foto-emulsion. Logoet som du ønsker at trykke bliver lagt på rammen under eksponering, så de mærke dele kan vaskes bort efter eksponering. Når blækket er blevet påført rammen, børstes det over nettet med en gummiskraber. Blækket trænger igennem nettet på de vaskede områder og påføres derigennem produktet.


Brodering
Broderi er en trykteknik hvor en tekst, et billede eller et logo sys på et produkt med nål og tråd. Der anvendes polyestertråd, da dette sikre at broderiet ikke krymper og at farverne ikke falmer. Broderi anvendes på sportstrøjer, jakker, kasketter, tasker og mange andre produkter, da et logo fremstår eksklusivt med brodering.
Digitaltryk
Med digitaltryk er det muligt at trykke et fuld-farve logo direkte på et produkt. Det er intet problem at trykke skygger og farvenuancer. Digitaltryk er allerede fuldt integreret i traditionel offsettryk. Teknikken bliver også mere og mere populær til tryk på reklameartikler. Med digitaltryk omdannes farverne på en digitalfil til CMYK-værdier. Fordelen med digitaltryk er at man kan trykke relativt hurtigt i fuld-farve, selv ved tryk i mindre oplag. Men det er dog ikke muligt at trykke præcise PMS-farver, som det f.eks. er muligt med silketryk og tampotryk. CMYK-farver kan afvige marginalt fra PMS-farverne i din farvepalet.


LasergraveringLasergravering er en populær teknik, som benyttes til at påføre reklameartikler eller firmagaver et logo eller sågar individuelle navne (personlig). Lasergraveringsmaskinen er styret af en computer, hvor logoet eller teksten er programmeret. Den computer kontrollerede laser er meget præcis, hvilket gør det muligt at trykke selv små og detaljerede design. Fordelen ved at benytte lasergravering er at det er ridsebestandigt og giver et eksklusivt udtryk. Lasergravering kan ikke laves i farve. Farven kommer an på materialet, da laseren brænder det øverste lag væk, så laget under bliver synligt.Prægning


Prægning er en trykteknik hvor der ikke anvendes blæk, men derimod præges der i materialet, hvilket er grunden til at det kaldes prægning. Prægning efterlader et permanent tryk som giver materialet en elegant finish.


Transfertryk
Transfertryk er en trykmetode som er specielt velegnet til detaljerede fuld-farve tryk. Med transfertryk bliver trykket først overført til papir (transferpapir). Ved hjælp af en trykpresse bliver produktet og papiret presset mod hinanden ved høj temperatur. På grund af varmen overføres blækket fra transferpapiret og fæster sig til produktet. I udgangspunktet findes der to typer transfer: En silketryk-transfer og en digital-transfer. Ved en silketryk-transfer bliver trykket overført en farve ad gangen til transferpapiret ved hjælp af teknikken til silketryk. Med digital-transfer overføres hele trykket på en gang ved hjælp af en farveprinter.


Sublimationstryk
Sublimationstryk er en trykmetode hvor et digitalt billede bliver forgasset ind i materialet ved hjælp af en varmepresse. De specielle sublimationsfarvestoffer har en speciel egenskab, som gør at de omdannes fra en fast tilstand til en gasformet tilstand ved en given temperatur. Dette sker uden at de undervejs gennemgår en flydende tilstand. Sublimationstryk er udelukkende muligt på polyester, som åbner op ved en bestemt temperatur, så farvestoffet kan absorberes i materialet. Når materialet nedkøles forsejles farvestoffet og dermed er trykket meget egnet og holder ekstremt godt ved vask.


Flere spørgsmål?

Kontakt vores erfarne kundeservice - vi hjælper dig gerne ved spørgsmål af enhver art.
Mail: info@igopost.dk
Tel: 32 72 00 72

Søg